De matrassen en boxsprings van Bremafa zijn vanaf nu totaal chemicaliën vrij en LGA gecertificeerd

Weet jij eigenlijk wel hoeveel tijd je doorbrengt in je bed? Misschien heb je niet zoveel slaap nodig en slaap je maar een paar uurtjes per nacht, maar als je een echte slaper bent dan kan het zo maar zijn dat je zo’n 8 uur doorbrengt in je bed. Besef dan wel dat je heel wat uren doorbrengt in een object (je bed) waar je als geen ander object in huis meer lichaamscontact mee hebt.

Je eigen matras maar ook je eigen bed kan een gevaar opleveren voor je gezondheid. Hoe kan dat zal je denken, nou zodra je in bed kruipt wordt je lichaam mogelijk blootgesteld aan allergenen, schimmels, parasieten, chemicaliën en bacteriën. Wanneer de gezondheidseffecten van deze risico’s zich openbaren leg je de link meestal niet naar de werkelijke oorzaak namelijk je eigen matras of bed.

Bacteriën en virussen

Vooral als je slaapt op een oudere matras kan deze een broedplaats zijn voor bacteriën en schimmels. Deze bacteriën en schimmels kunnen ernstige infecties veroorzaken die vaak resistent zijn voor antibiotica! Daarom deze tip, schaf na 7 à 10 jaar een nieuwe matras aan.

Stuur mij direct een offerte!

Huisstofmijt

Wist je dat een gemiddelde matras tussen de 100.000 en 1.5 miljoen huisstofmijten bevat? Deze kleine diertjes, die gelukkig zelf niet gevaarlijk zijn voor mensen, voeden zich met huidschilfers. Echter er zijn mensen die allergisch zijn voor hun uitwerpselen. Dit kan met name gevaarlijk zijn voor astma-patiënten. Daarom deze tip, stofzuig regelmatig je matras, dit is heel belangrijk om de hoeveelheid huisstofmijt onder controle te houden.

Luizen

Andere ongewenste bed bewoners die zich in je matras kunnen bevinden zijn bed luizen. Wordt je ’s ochtends wakker en zit je onder de insectenbeten en rode vlekken, mogelijk zitten er luizen in je matras.

Bedmijten

Nog een bed bewoner die het fijn vindt om in je matras te verblijven is een klein wezentje genaamd de bedmijt. Het goede nieuws is dat ze geen ziektes met zich meedragen, maar dat betekent niet dat ze niet flink storend kunnen zijn. Daarom deze tip spray uw matras af en toe met alcohol zo houdt u de bedmijten uit uw matras.

Schimmel

Een ander groot probleem is schimmel. Als je je matras niet kan ventileren dan zal de matras gaan condenseren.  Vocht, in combinatie met een donkere omgeving, is de perfecte broedplaats voor schimmel. De schimmelsporen kunnen hoesten, hoofdpijn, en astma-aanvallen veroorzaken. Daarom deze tip, lucht je matras met regelmaat en zorg ervoor dat je matras zo droog mogelijk blijft. Probeer uw matras 1 keer per week te keren mocht dat niet altijd lukken doe het dan zeker 1 keer per maand.

Giftige chemicaliën

Iets wat ons als Bremafa veel angst inboezemt, en waar wij nu onze maatregelen voor hebben genomen, is dat in alle matrassen en ook in boxsprings schuim zit en dat dit schuim vaak wordt geproduceerd met giftige chemicaliën. Deze gebruikte chemicaliën kunnen mogelijk gevaar opleveren voor je gezondheid en allergieën veroorzaken.

In matrassen wordt vaak benzeen, fenolen en formaldehyde verwerkt, deze stoffen zijn slecht voor de gezondheid. Ook synthetische lijmen en geïmpregneerde textielen kunnen ongezond zijn. Daarnaast worden er regelmatig speciale stoffen in matrassen toegevoegd die klachten kunnen veroorzaken zoals: bepaalde vlamvertragers (PBDEs) en middelen tegen mijten, bacteriën en schimmels.

Maar ook door het vervoer (containervervoer), voornamelijk uit verre landen, kunnen er schadelijke stoffen in matrassen komen. Voor het transport worden de containers waarin de matrassen worden geïmporteerd, “behandeld” tegen insecten (volgespoten met gif). De matrassen kunnen deze schadelijke gassen opnemen, al worden de matrassen in plastic verpakt. Als gevolg van deze processen kunnen matrassen nog gedurende lange tijd (soms maanden tot jaren) schadelijke stoffen uitstoten.

Wat hebben wij als Bremafa er nu aan gedaan?

Al het schuim in onze matrassen en boxsprings is getest en de matrassen en boxsprings zijn volledig gecontroleerd op schadelijke stoffen.

De matrassen en boxsprings zijn voorzien van het LGA certificaat.

Het LGA certificaat wordt uitgereikt aan matrassen en boxsprings die getest zijn op schadelijke stoffen. Het LGA Quality Certificate verklaart onder andere dat een schuimproduct een uitstekende kwaliteit heeft. Met dit certificaat ben je zeker van een veilig product.

  • De LGA certificering kan gelden voor zowel de matraskernen, tijken en lattenbodems.
  • De producteigenschappen worden getest op lange-termijn gebruik, duurzaamheid, veiligheids- en milieuprestatie. Verder wordt getest op verdamping, om te zien of het product geschikt is voor een slaapomgeving.

Een matras c.q. boxspring zonder chemicaliën

  • ruikt c.q. stinkt niet.
  • Je ademt geen chemicaliën in dus beter voor de gezondheid.

Waarom kiest Bremafa voor een matras met schuim

Tegenwoordig zijn er veel matrassen, zeker de natuur vriendelijke matrassen, op de markt die gevuld zijn met o.a. paardenhaar, wol, katoen etc., deze materialen gaan op een gegeven moment inklinken door transpiratievocht, huidvetten, huidzuren, schilfers etc. Dit wordt op een gegeven moment een geweldige bron voor allerlei soorten bacteriën. Het voordeel van een matras gevuld met schuim, zoals wij die aanbieden, is dat het jarenlang zijn vorm behoudt en dat het daardoor jou een langer maximaal slaapcomfort kan garanderen.

Conclusie

Zo zie je dus dat het heel belangrijk is om de juiste matras of boxspring voor jezelf aan te schaffen. Onderhoudt de matras en boxspring goed dan nemen de gezondheidsrisico’s af.

Bremafa heeft een ruim assortiment matrassen en boxsprings, voor iedereen is er wel een matras of boxspring waar je lekker op kunt slapen. Vanaf nu zijn al onze matrassen en boxsprings gecertificeerd wat weer betekend dat dit beter is voor je gezondheid. Een groot deel van onze matrassen uit het uitgebreide assortiment is uitgerust met een hoes die anti allergisch, anti bacterieel en anti huisstofmijt is. Naast deze serie matrassen heeft Bremafa ook nog milieu vriendelijke matrassen bekijk daarvoor onze Eco-line of de Mediq-line. Matrassen uit de Eco-line zijn milieuvriendelijke matrassen met een emissieschone CO2 vrije LLQ koudschuim kern (RG 55). De matrassen beschikken over uitstekende eigenschappen betreffende comfort en duurzaamheid.

Bremafa heeft in het assortiment vele fraaie boxsprings, wil je een vlakke of elektrische boxspring, maak een keuze uit de vele fraaie meubelstoffen en combineer de boxspring met een hoofd- of voetbord en poten die passen bij jouw slaapkamer. Wil je liever een complete boxspringset ? Je hebt keuze uit vele sets met diverse hoofdborden ook weer te stofferen in vele mooie meubelstoffen.

Onderstaand treft u de certificaten aan van de matrassen zonder chemicaliën: