Latex is een natuurproduct wat komt van de latexboom en wordt gebakken in haar uiteindelijke vorm. Door een latex matras worden alle lichaamsdelen optimaal ondersteund, het latex past zich door druk en warmte aan de vormen van het lichaam aan en zorgt daarmee voor een betere verdeling van de lichaamsdruk.

Latex matras
Latex voor een matras

Wanneer men deze minimale lichaamsdruk ervaart slaapt men doorgaans beter. De open celstructuur van latex, de ventilatiekanalen en de oppervlakteprofilering zorgen voor een constante luchtcirculatie en is deze daarmee gewaarborgd. Bovendien ontstaat door de beweging van degene die het bed beslaapt een gelijktijdig pomp- en zuigeffect wat voor een constante luchtwisseling zorgt. Daarmee zet iedere beweging een pomp- of een zuigeffect in werking.

Doordat latexmatrassen een redelijk vochtregulerend, ademend en aanpassend vermogen hebben, is het wel een warm matras. Daardoor is het minder goed aan te bevelen voor mensen die bovenmatig veel vocht verliezen gedurende de nacht.

De levensduur van een latexmatras is, normaal gesproken, minder lang dan die van een binnenverings-, pocketveer-, traagschuim-, of koudschuimmatras. Waarmee het zeer geschikt is voor alle ventilerende, vaste en verstelbare matrasdragers. Waardoor er geen aanvullende maatregelen getroffen hoeven te worden.

Algemene eigenschappen van een latex matras:

  • houdt warmte vast
  • goede conformiteit
  • perfecte druk verdeling
  • matige vochtopname
  • matige tot slechte ventilatie

Uit ons assortiment 'Latex matrassen'

Wilt u meer weten over onze latexmatrassen? Neem dan direct contact met ons op via onze contactpagina. Dan kunnen wij u snel verder helpen.