Bremafa matrassen/boxsprings: chemicaliën vrij en LGA gecertificeerd

logo-vrij-van-schadelijke-stoffen-bremafa

Weet jij eigenlijk hoeveel tijd je doorbrengt in bed? Misschien heb je niet zoveel slaap nodig en rust je maar een paar uurtjes per nacht. Wanneer je een echte slaper bent dan kan het zo maar zijn dat je 8 uur in bed doorbrengt.

Je eigen matras en ook je bed kunnen een gevaar opleveren voor je gezondheid. Hoe dat kan? Zodra je in bed kruipt wordt je lichaam mogelijk blootgesteld aan allergenen, schimmels, parasieten, chemicaliën en bacteriën. Wanneer de gezondheidseffecten van deze risico’s zich openbaren leg niet snel de link naar de werkelijke oorzaak. Je eigen matras of bed.

Bacteriën en virussen

Wanneer je slaapt op een oudere matras kan deze een broedplaats zijn voor bacteriën en schimmels. Deze kunnen ernstige infecties veroorzaken zijn vaak resistent tegen antibiotica! Vandaar onze tip, schaf tussen  5 en 7 jaar nieuwe matrassen aan!

Neem contact met mij op!

Huisstofmijt

Wist je dat een gemiddelde matras tussen de 100.000 en 1.5 miljoen huisstofmijten bevat? Deze kleine diertjes, op zichzelf niet gevaarlijk voor mensen, voeden zich met huidschilfers. Er zijn echter volop mensen die allergisch zijn de uitwerpselen van deze beestjes. Met name kan dit gevaarlijk zijn voor astma-patiënten. Vandaar deze tip, de matrassen wekelijks stofzuigen. Zo houd je de hoeveelheid last van huisstofmijt onder controle.

Luizen

Andere ongewenste bed bewoners die zich in matrassen kunnen bevinden zijn bed luizen. Word je ’s ochtends wakker en zit je onder de insectenbeten en rode vlekken? Mogelijk zitten er luizen in je matras. Alhoewel dit vaker voorkomt in warmere landen kun je deze luizen, zonder dat je dat weet meebrengen van vakantie.

Bedmijten

Een extra bedbewoner die het fijn vindt om in het matras te verblijven is de bedmijt. Het goede nieuws is dat deze geen ziektes meedragen, dat betekent niet dat ze niet storend kunnen zijn. Daarom deze tip bevochtig c.q. spray de matrassen ca 1 x per week met alcohol.

Schimmel

Een veel voorkomend probleem is schimmel. Wanneer je het matras niet kunt ventileren, zal het matras condenseren en gaan schimmelen. Vocht, in combinatie met een donkere omgeving, is de perfecte broedplaats voor schimmels. Schimmelsporen kunnen hoesten, hoofdpijn en astma-aanvallen veroorzaken. Daarom deze tip, lucht de matrassen met regelmaat en zorg ervoor dat de matrassen zo droog mogelijk blijven. Tip, probeer de matrassen 1 x per week te draaien maar zeker 1 x in de maand zo behoud je het maximale ligcomfort van het matras.

Chemiecaliënvrij i.p.v. giftig

Wat ons als Bremafa angst inboezemt en waar wij onze maatregelen tegen genomen hebben:  Dat in nagenoeg alle matrassen en boxsprings schuim zit wat geproduceerd is met giftige chemicaliën. Deze gebruikte chemicaliën kunnen mogelijk een gevaar opleveren voor je gezondheid en allergieën veroorzaken.

In het schuim van matrassen zit vaak benzeen, fenolen en formaldehyde verwerkt. Deze stoffen zijn slecht voor de gezondheid. Ook synthetische lijmen en geïmpregneerde textielen kunnen ongezond zijn. Daarnaast worden er regelmatig speciale stoffen aan matrassen toegevoegd. Klachten ontstaan door: vlamvertragers (PBDEs) en middelen tegen mijten, bacteriën en schimmels staan er om bekend.

Ook door het vervoer (containervervoer) voornamelijk uit verre landen, komen schadelijke stoffen in de matrassen. Voor het transport van de containers met matrassen worden deze “behandeld” tegen insecten (volgespoten met gif). Matrassen kunnen deze schadelijke gassen gemakkelijk opnemen ook al worden deze in plastic verpakt. Als gevolg van deze processen kunnen matrassen nog gedurende lange tijd (soms maanden tot jaren) schadelijke stoffen uitstoten.

Wat heeft Bremafa hier aan gedaan?

Al het schuim in onze matrassen en boxsprings is getest en onze matrassen en boxsprings zijn volledig vrij van schadelijke stoffen.

Daarmee zijn al onze matrassen en boxsprings voorzien van het LGA certificaat.

Het LGA certificaat wordt uitgereikt voor matrassen en boxsprings die getest zijn op schadelijke stoffen. Daarnaast verklaart het LGA Quality Certificate onder andere dat een schuimproduct een uitstekende kwaliteit heeft. Met dit certificaat bent u zeker van een veilig en schoon product.

  • De LGA certificering kan gelden voor zowel de matraskernen, tijken en lattenbodems.
  • De producteigenschappen worden getest op lange-termijn gebruik, duurzaamheid, veiligheids- en milieuprestatie. Verder wordt getest op verdamping, om te zien of het product geschikt is voor een slaapomgeving.

Een matras zonder chemicaliën

  • ruikt c.q. stinkt niet.
  • Men ademt geen chemicaliën in dus beter voor de gezondheid.

Waarom kiest Bremafa voor schuim in zijn matrassen?

Ook een belangrijk item. Onze keuze van matrassen waar schuim in zit is die met anti allergene werking. Andere matrassen, bodytops en bodems zijn gevuld met paardenhaar, wol, katoen of andere natuurlijke materialen. Deze matrassen gaan op een gegeven moment “inklinken” door opname van transpiratie, huidvetten, huidzuren enz. Daardoor een geweldige bron voor allerlei soorten bacteriën. Het voordeel van LGA-goedgekeurd schuim in matrassen is dat het matras jarenlang zijn vorm behoudt. Hierdoor kun je een beter slaapcomfort krijgen.

Conclusie

Je ziet dat het belangrijk is om de juiste matrassen en boxsprings voor jezelf aan te schaffen. Wanneer je deze goed onderhoud dan nemen de gezondheidsrisico’s af. Daardoor zul je beter slapen.

Bremafa heeft een ruim assortiment matrassen en boxsprings. Voor ieder budget is er een goed matras. Al onze boxsprings en matrassen zijn anti allergisch, anti bacterieel en chemicaliën vrij.

Bremafa heeft ook matrassen uit de eco-line. Deze milieuvriendelijke matrassen met een emissieschone / CO2 vrije LLQ koudschuimkern (RG 55) van ca. 18 cm hoog hebben uitstekende eigenschappen betreffende comfort en duurzaamheid.

Wij leveren een ruim assortiment boxsprings. Deze zijn te stofferen in stoffen die passen bij je interieur. Evenals te combineren met diverse hoofd- en voetborden.

Onderstaand tref je de certificaten aan van de matrassen zonder chemicaliën aan: