Klik op één van onderstaande foto’s om de uitgebreide informatie te kunnen zien van het desbetreffende product.

Kindermatras

Hoe kies je als ouders de juiste kindermatras voor je kind.

Introductie

Een goede nachtrust is essentieel voor de groei en ontwikkeling van je kind. In dit artikel bespreken we de beste kindermatrassen van 2024 en waar je op moet letten bij het kiezen van het perfecte kinder matras voor je kleintje. Of je nu op zoek bent naar een comfortabel of juist een veilige kindermatras, ontdek hoe je de juiste matras kunt vinden voor een optimale slaapbeleving van je kind. Je vindt hier alle informatie die je nodig hebt.

Waarom is een goed matras belangrijk voor kinderen

Slaap en ontwikkeling

Een goede nachtrust is cruciaal voor de fysieke en mentale ontwikkeling van kinderen. Tijdens de slaap verwerken kinderen nieuwe informatie, herstelt hun lichaam en geest zich, en groeien ze. Een comfortabel kinder matras draagt bij aan een diepe en ononderbroken nachtrust, wat zorgt voor een gezonde groei en ontwikkeling, betere concentratie en algemene gezondheid overdag.

Gezondheid en Veiligheid

Naast het bevorderen van een goede nachtrust is een goed matras  essentieel voor de gezondheid en veiligheid van je kind. Het ademend vermogen van een matras helpt oververhitting te voorkomen, terwijl hypoallergene materialen allergieën en ademhalingsproblemen kunnen verminderen. Het is daarom van belang dat een kindermatras voorzien is van een veiligheidscertificaat om schadelijke stoffen te vermijden.

Soorten kindermatrassen

Bremafa heeft diverse kindermatrassen in de collectie.

Te beginnen bij het wiegmatrasje Teddy dat gemaakt is van SG 30 polyether en tweezijdig is doorgestikt.

Dit wiegmatrasje kan naar jouw wens op maat worden gemaakt. Het matrasje is huisstofmijt werend behandeld en antiallergisch.

Kindermatrasje Snoopy is gemaakt van polyether SG 30 en voorzien van een witte stretchhoes. Polyether is een stevig schuimsoort dat lang meegaat. De hoes is met dioleen doorgestikt wat de matras antiallergisch maakt. De hoes is afritsbaar en kan gewassen worden tot maximaal 60 graden.

Kindermatrasje Pino is gemaakt van HR 40 koudschuim. Deze matras is voorzien van een witte stretchhoes.

Een koudschuim matras staat bekend om zijn goede ventilatie en ondersteuning. Deze matras is duurzamer dan een polyether matras en biedt meer comfort. Koudschuim past zich aan het lichaam van je kind aan, wat zorgt voor een betere drukverdeling en een aangename slaapbeleving.

Kindermatrasje Bambi is een bonell matras met een witte stretchhoes. De hoes is makkelijk afritsbaar en kan gewassen worden tot maximaal 60 graden.

Een bonell veren matras biedt een stevige ondersteuning en heeft een goede ventilatie. Deze matras heeft een kern van veren die voor een goede luchtcirculatie zorgt. De matras is ideaal voor kinderen die behoefte hebben aan een stabiel en ondersteunend oppervlak. Het nadeel is dat ze minder flexibel zijn dan schuimmatrassen en soms lawaai kunnen maken bij beweging. Voor ouders die op zoek zijn naar een stevige kindermatras met goede ventilatie kan dit soort matras een goede keuze zijn.

Kindermatrasje Yellow is een kindermatras uit onze eco-line. Deze kindermatras heeft een emissieschone / CO2 vrije LLQ koudschuim kern met perforatie. De matras heeft uitstekende eigenschappen van comfort en duurzaamheid. Fijne kanalen in deze matras zorgen voor een goede luchtdoorlaat en een gezond microklimaat. Het schuim heeft als extra voordeel dat het brandvertragend is.

Waarop moet je op letten bij de aankoop van een kinder matras

Ondersteuning en Comfort

Het is belangrijk dat een kindermatras voldoende ondersteuning biedt om een gezonde lichaamshouding tijdens het slapen te bevorderen. Een stevige kindermatras is vaak de beste keuze voor jonge kinderen.

Veiligheid

Veiligheid staat voorop bij de keuze van een kindermatras. Zoek naar een kindermatras met een veiligheidscertificaat om er zeker van te zijn dat ze vrij zijn van schadelijke stoffen. Een anti-allergie kindermatras kan helpen om allergische reacties te voorkomen, terwijl een brandvertragende kindermatras extra veiligheid biedt.

Duurzaamheid

Een duurzame kindermatras gaat langer mee en biedt consistent slaapcomfort gedurende de jaren dat je kind op de matras slaapt. Kies voor materialen die bestand zijn tegen slijtage, zoals koudschuim of pocketvering. Milieuvriendelijke kindermatrassen, gemaakt van duurzame materialen, zijn niet alleen goed voor het milieu maar vaak ook van hogere kwaliteit.

Afmetingen en dikte

Het bepalen van de juiste maat en dikte van het matras is belangrijk voor het slaapcomfort van je kind. Zorg ervoor dat het matras goed in het bedframe past en kies een dikte die voldoende ondersteuning biedt zonder te zacht te zijn. Voor baby’s is een dunner matras vaak voldoende, terwijl oudere kinderen een dikker matras kunnen waarderen.

Tips voor het onderhouden van je kinder matras

Regelmatig draaien en keren.

Door het kindermatrasje regelmatig te draaien, voorkom je slijtage en zorg je voor een gelijkmatige verdeling van de druk. Dit helpt om de levensduur van het matras te verlengen en het slaapcomfort van je kind te behouden wat zeer belangrijk is.

Gebruik een beschermhoes.

Een matrasbeschermer kan helpen om de kindermatras schoon en hygiënisch te houden. Het beschermt tegen vocht, vuil en allergenen, wat vooral belangrijk is voor kinderen met allergieën of astma. Matrasbeschermers zijn vooral handig voor jonge kinderen die nog weleens een ongelukje kunnen hebben.

Schoonmaken en vervangen van een kinder matras

Het is belangrijk om het matras van je kind regelmatig schoon te maken. Volg de instructies van de fabrikant voor het beste resultaat. Houdt het matras schoon door het regelmatig te stofzuigen of te reinigen. Vervang het matras als het tekenen van slijtage vertoont of als je kind niet meer comfortabel slaapt. Dit draagt bij aan een optimale nachtrust en slaapgenot.

Matrassen zonder chemicaliën bij Bremafa

Gezondheid

Bij Bremafa bieden we milieuvriendelijke kindermatrassen aan die vrij zijn van schadelijke chemicaliën. Deze matrassen zijn beter voor de gezondheid van je kind, vooral voor kinderen met allergieën of astma. Natuurlijke kindermatrassen dragen bij aan een schonere en veiligere slaapomgeving. Chemische stoffen in matrassen kunnen de slaapkwaliteit beïnvloeden. Matrassen zonder chemicaliën bevorderen een betere nachtrust doordat ze ademend en hypoallergeen zijn. Dit resulteert in een comfortabelere en rustigere slaap voor je kind.

Kinderen met astma

Voor kinderen met astma zijn anti-allergie kindermatrassen essentieel. Deze matrassen zijn gemaakt van materialen die huisstofmijt en andere allergenen afstoten, waardoor ze minder kans hebben op allergische reacties en ademhalingsproblemen.

Conclusie

Het kiezen van het juiste kindermatras is cruciaal voor de gezondheid en het welzijn van je kind. Let op factoren zoals ondersteuning, veiligheid, duurzaamheid en het gebruik van hypoallergene materialen. Bij Bremafa vind je een breed scala aan hoogwaardige kindermatrassen die voldoen aan de hoogste veiligheids- en kwaliteitsnormen. Investeer in een goed matras om ervoor te zorgen dat je kind optimaal kan slapen en genieten van een gezonde groei en ontwikkeling. Voor al je vragen ben je welkom bij Bremafa, wij helpen je graag de juiste keuze te maken.