De juiste bedhoogte

De gemiddelde levensverwachting is de afgelopen decennia aanzienlijk gestegen en dat is natuurlijk goed nieuws: we worden met z’n allen steeds ouder. Maar het betekent wel dat in praktisch opzicht sommige zaken moeten worden aangepast.

Neem de gemiddelde bedhoogte; nog niet zo heel lang geleden was een bed van 30 centimeter hoogte heel normaal. Prima voor jonge, lenige lijven, maar niet zo geschikt als je wat ouder wordt. Dan is het een stuk prettiger om in en uit een bed te kunnen stappen dat een comfortabele hoogte heeft. Tegenwoordig is een hoogte van 50-60 centimeter normaal, in de Verenigde Staten zijn boxspringcombinaties in hotels vaak zelfs minimaal 75 centimeter hoog.

Gelukkig denkt Bremafa met u mee; u kunt bij ons terecht voor verschillende bedhoogtes. Om rugklachten te voorkomen is het bovendien van belang om op de juiste manier uit bed te stappen: breng vanuit een zijligging allebei uw benen over de rand van het bed, duw met uw armen uw bovenlichaam omhoog tot u rechtop zit en kom met een rechte rug uit bed.

Wilt u meer weten over de juiste bedhoogte, en wat Bremafa daarbij voor u kan betekenen? Neem contact met ons op of kijk op onze site voor ons uitgebreide productassortiment.