Wordt u regelmatig wakker met een verstopte neus? Gaat opstaan steevast gepaard met een stevige hoestbui? Misschien heeft u wel last van een allergie voor huisstofmijt. Of preciezer nog: voor de uitwerpselen van de huisstofmijt. Steeds meer mensen kampen met een allergie voor het spinachtige beestje, dat met het blote oog nauwelijks te zien is.

Dat zo’n allergie vooral in de slaapkamer kan opspelen, is niet zo vreemd. De huisstofmijt voelt zich namelijk het aller prettigst in een omgeving waar het donker, warm en vochtig is, en waar flink wat stof en huidschilfers voorhanden zijn. Dit maakt uw matras tot de ideale voedingsbodem voor de huisstofmijt; een gemiddeld matras telt dan ook zo’n twee miljoen exemplaren …

Aantal huisstofmijten in de slaapkamer aanpakken met onderstaande maatregelen

  • Sla de bedden overdag open om te luchten. Huisstofmijten houden niet van zonlicht en frisse lucht.
  • Zet niet teveel meubelen in de slaapkamer (hoe meer meubelen, hoe meer stof zich kan verzamelen) en kies voor gesloten kasten in plaats van open exemplaren.
  • Was beddengoed regelmatig op een hoge temperatuur (minimaal 60 graden).
  • Kies voor een matras met een Tencel-tijk. Deze stof heeft een speciale behandeling ondergaan, waardoor het voor huisstofmijten een stuk lastiger wordt zich er in te vestigen. Uiteraard kunt u bij Bremafa terecht voor dergelijke anti-allergische matrassen.
Huisstofmijt

Vergroting van Huisstofmijt

Wellicht ook interessant voor u