Om te beginnen is een pocketveer matras opgebouwd uit een aantal ton-vormige veren. Daarnaast zit elke pocketveer afzonderlijk verpakt in een katoenen of non-woven hoes. Als laatste zijn die alleen in het midden met elkaar zijn verlijmd. Hierdoor kunnen deze ton-vormige veren, onafhankelijk van elkaar bewegen. Omdat de veren individueel en los van elkaar kunnen bewegen kan het matras zich optimaal aanpassen aan de vorm van het lichaam.  Een algemene stelregel is, hoe meer pocketveren per M2 hoe beter de ondersteuning is.

In een pocketvering matras wordt het transpiratievocht ongelofelijk snel en efficiënt afgevoerd. Bovendien blijft het matras beter koel door de goede luchtcirculatie, wat vooral in de zomer merkbaar is.

Een goed pocketveer matras van Bremafa kenmerkt zich door onze toepassing van soepele afdeklagen. Hiermee komt het karakter van het pocket-binnenveringsinterieur goed tot zijn recht. Onze afdeklagen bestaan uit onder andere latex, SG 40 polyether, koudschuim HR 40, traagschuim / NASA-foam en gelfoam.

Afdeklaag ook belangrijk

Het komt er daarnaast op neer dat de diktes van de afdeklagen belangrijk zijn. Let erop dat een afdeklaag minimaal 3 cm. is., zo voorkomt u snelle kuilvorming in uw matras.

Pocket-binnenveringsmatrassen met ton-vormige veren bieden slaapcomfort met meer souplesse. Zo kunnen er comfortzones gecreëerd worden door variatie in de draaddikte van de veren. Eveneens zijn er zogenaamde Micro-pocketveren matrassen, die bestaan uit zeer kleine veren die nog beter met het lichaam meeveren.

Heeft u vragen over ons assortiment?

Wij kijken graag samen met u wat er mogelijk is.