Wist u dat ….

Vrouwen er over het algemeen meer moeite mee hebben om in slaap te vallen dan mannen?

Een Britse beddenfabrikant deed onderzoek, en ontdekte dat mannen gemiddeld binnen tien minuten vertrokken zijn naar dromenland, terwijl vrouwen er gemiddeld een uur over doen om de slaap te vatten. Echt vreemd is dat niet, als je bedenkt dat vrouwen ook meer piekeren dan mannen. Piekeren en in slaap vallen gaan vaak lastig samen.

Wel opvallend: één op de vier vrouwen is jaloers als de partner wél lekker ligt te ronken, en stelt alles in het werk om deze rust te verstoren, met bijvoorbeeld onopvallende duwtjes en veel gewoel. Maar in plaats van je partner zijn nachtrust te misgunnen, kun je beter zorgen dat je zelf voldoende nachtrust krijgt. Dat lukt met de volgende tips:

  • Eet niet te laat: een zware maaltijd vlak voor het slapen gaan verstoort de nachtrust. Bovendien wodt voeding dan slechter verteerd.
  • Liever geen alcohol; hoewel het lijkt of alcohol slaperig maakt, is het tegendeel waar. Alcohol vermindert de kwaliteit van de slaap en veroorzaakt onrust in het lichaam
  • Melk, kaas en sla mogen wél; ze bevatten stofjes die rustig maken. Ook bananen, dadels en yoghurt bevatten deze stof, tryptofaan.
  • Geen mobiel op het nachtkastje: uit Zweeds onderzoek blijkt dat de straling van een mobiele telefoon het in slaap vallen moeilijker maakt.
  • Zorg voor een opgeruimde slaapkamer; teveel troep maakt het lastig te ontspannen.
  • Investeer in een goed bed van Bremafa; een aanzienlijk deel van alle slaapklachten blijkt veroorzaakt te worden door een verkeerd of oud matras.

Wellicht ook interessant voor u