Wat is een goede matras bij rugklachten?

Rugklachten hebben maar al te vaak een heel negatieve invloed op ons dagelijks leven en onze beweeglijkheid. Langdurige verkeerde staan – of zithoudingen, bekkeninstabiliteit, slijtage in de onderrug of een hernia zijn slechts enkele van de vele mogelijke oorzaken van rugpijn. Maar wist je dat de schuldige van jouw rugproblemen ook heel dikwijls je matras is? Door op een oude of niet geschikte matras te slapen, wordt niet enkel je slaapcomfort verstoord maar loop je ook nog eens een groot risico op ongewenste rugklachten die, met de juiste matras, perfect voorkomen kunnen worden.

Identificeer je rugklachten

Onze rug bestaat uit een wirwar aan wervels, gewrichten, tussenwervelschijven en zenuwen. Rugpijn kan voortkomen uit eender welk van deze lichaamsstructuren en daarom is het van essentieel belang om de oorzaak van je klachten te achterhalen. Heb je vooral ’s morgens beduidend veel last van je rug en ebt de pijn naarmate de dag vordert stilletjes aan weg? In dat geval is het zo goed als zeker dat je klachten te wijten zijn aan je matras.

Wat is de beste matras bij rugklachten?

Omdat er verschillende soorten rugklachten bestaan, is het niet zo dat er één universele matras bestaat die gegarandeerd komaf maakt met eender welk rugprobleem. Er zijn echter wel een aantal zaken die je in aanmerking zou moeten nemen bij het kiezen van een nieuwe matras:

  • Stevigheid: Of een matras al dan niet de juiste stevigheid biedt, is afhankelijk van je persoonlijke voorkeur. Je weet zelf waarschijnlijk het beste wat lekker ligt voor jou. Vroeger werd aangenomen dat enkel harde matrassen een einde konden maken aan rugklachten omdat men dacht dat een zachte matras niet voor voldoende ondersteuning zorgde. Ondertussen staat de wetenschap verder en is er bewezen dat een té harde matras net de boosdoener kan zijn. De beste manier om erachter te komen of een matras stevig genoeg is voor jou, is door ze uitvoerig te testen.
  • Hoge veerkracht: Hoe hoger de veerkracht (in de praktijk bestempeld als de HR) van een matras, hoe beter de matras zich aan je lichaam aanpast.
  • Conformiteit: Met conformiteit bedoelen we het vermogen van een matras om zich aan te passen aan de lichaamsvorm van de gebruiker om zo zoveel mogelijk ondersteuning te geven en rugklachten tot een absoluut minimum te beperken.
  • Materiaal: Welk materiaal zorgt voor de optimale conformiteit en stevigheid tegelijkertijd? Vooral matrassen met de nodige veerkracht, zijn adequaat voor mensen met rugklachten. Daarnaast spelen ook de temperatuur en de ventilatie van je bed een grote rol. Rekening houdend met deze factoren, zijn matrassen vervaardigd uit koudschuim, traagschuim en pocketveer de beste kandidaten om jouw binnen de kortste keren van je rugpijn te verlossen.

Koudschuim matrassen

Koudschuim matrassen, ook gekend als “schuim met hoge veerkracht” matrassen, hebben een zeer hoog aanpassingsvermogen, zorgen voor een uitstekende ventilatie en luchtcirculatie en zijn brandvertragend. Bovendien is een koudschuim matras erg duurzaam, met een goede matras kan je minstens 10 jaar vooruit.

Deze elastica koudschuim matras is geschikt voor alle ventilerende vaste en verstelbare matrasdragers en beschermt je tegen allergieën. De Elastica – HR 40 is verkrijgbaar in talrijke afmetingen en staat garant voor een optimale lichaamsondersteuning en een lange levensduur. De matras is geschikt voor personen met een gewicht tot ongeveer 80 kg.

Wie op zoek is naar een degelijke matras met een uitstekende veerkracht, gaat voor de koudschuim matras Virginia HR60 . Ook deze matras is geschikt voor alle ventilerende vaste en verstelbare matrasdragers , is voorzien van handgrepen en is verkrijgbaar in diverse gewichtsklassen.

Andere topsuggesties van onze koudschuim matrassen zijn:

Traagschuim matrassen

Op de vraag “Wat is de beste matras bij rugklachten”? antwoorden veel mensen volmondig met “Traagschuim”. Traagschuim is een buitengewoon goed materiaal om het juiste aanpassingsvermogen te bereiken omdat dit materiaal zich volledig aanpast aan de druk die erop wordt uitgeoefend. Een matras gemaakt uit traagschuim, helpt bij het herstel van klachten in de rugspieren en – wervels en bevordert je slaapcomfort.
De traagschuim matras Sandra is uitsluitend verkrijgbaar in een luxueuze Tencel dubbeldoek stretchhoes, gemaakt uit natuurlijke houtvezels afkomstig van de eucalyptusboom. De traagschuim matras sandra is voorzien van het LGA Quality Certificate dat staat voor optimale veiligheid. Door de afwezigheid van chemicaliën, is het een uiterst milieuvriendelijke matras die tevens goed is voor je gezondheid en geheel geurloos is. De matras is beschikbaar in meerdere gewichtsklassen en afmetingen en garandeert een goede vochtopname en ventilatie.

Pocketveer matrassen

Een pocketveer matras is een matras gevuld met veren die apart verpakt zijn in zakjes (pockets) van synthetisch materiaal. De zakjes hebben een dubbele functie: Ze zorgen er enerzijds voor dat de veren niet in elkaar verward geraken en anderzijds kan ieder veertje afzonderlijk, zich zo moeiteloos aanpassen aan de druk die erop wordt uitgeoefend.
De silver line matras Sorrento is uitgewerkt in een mooie dubbeldoek die voorzien is van extracten van de Aloë Vera plant. De hoes van deze matras is aangenaam zacht, voelt altijd lekker fris aan en heeft een behaaglijk aroma. De Silver-line Sorrento is geschikt voor alle ventilerende vaste en verstelbare matrasdragers, leverbaar in gewichtsklasse soepel (ca. 80 kg) of stevig (ca. 100 kg) en voorzien van het LGA certificaat.

Bekijk ook onze andere hoogwaardige pocketveer matrassen:

Enkel pocketveer matrassen uit de Silver-Line collectie:

De Silver Line matras Resista is perfect voor mensen met spier – en rugklachten. Deze gelfoam matras is extra soepel waardoor je een minimale tegendruk op je lichaam ervaart. De matras heeft een open cellenstructuur waardoor lichaamstranspiratie gemakkelijk afgevoerd kan worden. Ter beschikking in de gewichtsklasse soepel, in diverse afmetingen en bestempeld met het LGA certificaat, kortom een prima keuze om rugpijn tegen te gaan!