De hoezen van de pocketveer matrassen van Bremafa uit de gold- en exclusive line serie zijn gemaakt van Tencel stof.

Ook de hoezen van de bodytops uit de Trendy line zijn gemaakt van Tencel stof.

Tencel, een natuurlijke kunstvezel die Lyocell heet, wordt gemaakt van eucalyptusbomen. De bomen, die groeien in speciaal beheerde duurzame bossen worden gekapt, de bast wordt verwijderd, en dan worden de kale stammen in hele kleine stukjes gehakt. Al die stukjes komen dan in een grote bak terecht samen met een stof dat ervoor zorgt dat de stukjes oplossen en een vloeistof vormen.

De vloeistof wordt vervolgens door een spinneret, dat is een soort douchekop, geperst, waardoor lange draden ontstaan. Die draden worden vezels door ze weer door een stof te halen. Daarna worden de draden in kleine stukjes gehakt en worden dan tot garen gesponnen.

Tencel is zo zacht als zijde, zo sterk als polyester, zo makkelijk te verzorgen als acryl, zo koel als linnen, zo warm als wol en veel beter vocht absorberend dan katoen.

Tencel is de eerste cellulose vezel die zijn enorme kracht krijgt uit nano-technologie. Als resultaat van de geconcentreerde en regelmatige structuur van de non-vezels, kunnen er nieuwe functionele eigenschappen aan Tencel worden toegevoegd. Deze garanderen een uitstekende vochtopname, gecombineerd met optimaal vochtmanagement. Ons lichaam geeft gedurende het slapen minimaal 0.4 liter transpiratievocht af maar de goede vochtabsorptie van Tencel garandeert dat de matras aangenaam droog blijft en zo de nachtrust bevorderd. Tencel absorbeert het overtollige vocht en staat het snel weer af aan de atmosfeer. Tencel biedt natuurlijke koeling, uitstekend vochtmanagement en gaat bacteriegroei tegen.

De huid is het grootste menselijke ademhalende orgaan. De menselijke huis fungeert als een beschermende laag die de lichaamstemperatuur reguleert en zorgt voor de waterbalans. Tencel ondersteunt deze lichaamsfunctie door als een tweede huid op te treden.

Het extreem gladde oppervlak van Tencel voelt streelzacht en bijzonder plezierig aan de huid. Het heeft een uiterst zachte vezelstructuur, controleert de temperatuur en is irritatievrij voor de gevoelige huid.

Als het aankomt op hygiëne en bacteriegroei leveren de eigen en natuurlijke eigenschappen van Tencel een verscheidenheid aan voordelen voor de huid. Tencel geeft bacteriën geen kans om te groeien. Bacteriegroei wordt voorkomen op een 100% natuurlijke manier. De perfecte vochtregulatie van de vezel is hiertoe de sleutel. Als er vocht wordt geproduceerd wordt het direct geabsorbeerd van de huid en naar de binnenkant van de vezel getransporteerd. Op die manier ontstaat er geen vochtlaagje op de huid waar bacteriën kunnen groeien. Tencel voorkomt bacteriegroei, blinkt uit in vochttransport, is geheel vrij van chemicaliën en voorkomt irritatie. Tencel is de meest hygiënische natuurlijke vezel. Het voorkomt van nature de groei van bacteriën zonder gebruikmaking of toevoeging van chemicaliën.

Tencel is van basis een 100% natuurlijke grondstof en is volledig biologisch afbreekbaar.

Voor een mooi en egaal uiterlijk dienen vezels altijd gebleekt te worden. De vezels voor de Tencel stof worden volledig chloorvrij gebleekt.

Waarom kiest Bremafa voor hoezen die anti bacterieel en -allergisch zijn?

Onderzoek heeft vastgesteld dat 25-30% van de allergieën veroorzaakt wordt door de huisstofmijt. Vooral wat betreft Astmaproblemen zou de huisstofmijt zelfs in 50% van de gevallen verantwoordelijk zijn. Nog een 5% van de bevolking is allergisch voor de schimmels die zich in de matrasstoffen bevinden en die als voedsel dienen voor de huisstofmijt. Van de huidschilfers die de mens in zijn bed verliest leeft de mijt voornamelijk. De schilfers zorgen er samen met de schimmels voor dat de huisstofmijt dit voedsel goed opneemt.

Niet de mijt zelf, maar haar uitwerpselen zijn de verwekkers van allergieën.

Je kan huisstofmijt bestrijden door de hoeveelheid vocht in huis te beperken. Regelmatig luchten van een matras is zeer belangrijk. Is de matras droog dan valt de ontwikkeling van schimmels zo goed als stil. Is de matras voorzien van een afneembare hoes dan is het aan te bevelen deze regelmatig te wassen op een temperatuur van 60 graden. Bij een vaste tijk is stofzuigen een tijdelijke oplossing.

Chemische bestrijding is uit den boze. Daarom is men op zoek gegaan naar een permanente oplossing. Na jarenlang research ontstond Tencel.

Dit is dus de reden waarom Bremafa Tencel stof heeft gekozen:

  • Anti bacterieel
  • Anti huisstofmijt
  • Anti allergie
  • Goede ventilatie
  • Milieuvriendelijk

Uit ons assortiment 'Gold Line en Silver Line'