Welk type matras is geschikt voor zware mensen

Een goede nachtrust levert een enorm positieve bijdrage aan ons dagelijks leven. We voelen ons gelukkiger, hebben meer energie en we bouwen bovendien een hogere weerstand op. Wie niet goed slaapt daarentegen, loopt het risico op prikkelbaarheid, ziekte en concentratieproblemen. Slaapcomfort begint bij de juiste matras. Vooral als je een beetje zwaarder bent dan de gemiddelde persoon, is de juiste matras van levensbelang. Welke type matras is geschikt voor zware mensen? Lee meer hierover in dit artikel.

Het belang van een degelijke matras

“Als je moe genoeg bent, slaap je overal”, een alom bekende uitspraak waar vaak veel te licht overheen gegaan wordt. Slapen op een matras die niet beantwoordt aan jouw persoonlijke wensen en lichaamsbehoeften, kan tot ernstige gevolgen leiden. Behoor je tot de zwaardere gewichtsklasse maar breng je de nachten door op een (te) dunne matras die je onvoldoende stevigheid biedt? Dan is het waarschijnlijk dat je vroeg of laat met één of meerdere van onderstaande problemen te maken krijgt:

  • Je matras geeft je niet genoeg ondersteuning: Standaard matrassen zijn in de meeste gevallen niet voorzien van de eigenschappen, die voor jou als zwaarlijvig persoon, noodzakelijk zijn. Bij het langdurig slapen op een dunne matras, is het waarschijnlijk dat je erdoorheen gaat liggen. Op de plaatsen waar je te kampen hebt met extra gewicht, zal je matras platgedrukt worden waardoor hij zijn veerkracht verliest.
  • Je ervaart fysieke klachten: Naast het wakker worden met een vermoeid gevoel, zal je na verloop van tijd, ook last krijgen van pijn in je gewrichten en andere nek -, schouder – en rugklachten.
  • Je ervaart emotionele klachten: Het gebrek aan voldoende kwalitatieve slaap, heeft eveneens een negatieve invloed op je gemoedstoestand. Bij sommigen blijft het bij een slecht humeur terwijl anderen komen te lijden onder grote concentratiestoornissen of depressies.

Wat is de beste matras voor zware mensen?

We weten inmiddels al, dat bij het kiezen van de geschikte matras, optimale stevigheid en veerkracht een grote rol spelen. In het geval van zwaarlijvigheid, is het ook aanbevolen om dunne matrassen te vermijden. Deze elementen in aanmerking nemende, zijn onderstaande matrassen de absolute toppers voor personen uit een hogere gewichtsklasse.

Matrassen voor personen tot ca. 120 kg

De Noblesse bonell binnenvering matras is voorzien van 140 veren per vierkante meter die deze matras een prima veerkracht geven. De rand van deze Noblesse matras is afgewerkt met een 3D Tech Band ter bevordering van de ventilatie. De matras kan gebruikt worden op eender welke goed verende matrasdrager en is verkrijgbaar in diverse afmetingen. Wie zich eigenaar maakt van de Bonell-binnenvering matras Noblesse, is zeker van voldoende ligcomfort, een goede ventilatie en elke dag opnieuw, aangenaam fris wakker te worden.

Met een dikte van 20 cm en een groot aanpassingsvermogen aan je lichaamsvorm, is de Latex matras Kristal, een opperbeste keuze voor jou. Door de open celstructuur en de talrijke ventilatiekanalen, staat deze Latex matras garant voor een bijzonder goede luchtcirculatie. De Latex Kristal is geschikt voor alle ventilerende vaste en verstelbare matrasdragers en is leverbaar in verschillende groottes.

De matras Marjan is ontwikkeld door een fysiotherapeute en uitermate geschikt voor mensen in de stevige gewichtsklasse. Deze antiallergische matras is uitgevoerd in een luxe Tencel dubbeldoek, gemaakt uit houtvezels van de eucalyptusboom. Optimaal ligcomfort, uitstekende ventilatie en steeds de gewenste bedtemperatuur, dat is wat je kan verwachten van de Marjan matras.

Matrassen voor personen tot 200 kg

Ben je op zoek naar een stevige matras met een goede isolerende werking? Dan is de matras slaapcomfort SG 40 misschien wel iets voor jou! Polyether schuim vertaalt zich in ligcomfort, duurzaamheid en een hoog ventilerend vermogen. De Slaapcomfort SG40 matras, is voorzien van het LGA-label. Het LGA-certificaat verzekert je van de kwaliteit van je matras. De matras is getest op schadelijke stoffen, veiligheid, milieuvriendelijkheid en gebruik op lange termijn. Ook deze matras is beschikbaar in verschillende afmetingen en kan zowel door kinderen als door volwassenen benut worden.

De pocketveer matras Contura de Luxes, de enige echte matrassenkoning van de pocketveer matrassen! De pocketveer Contura de luxes is de eerste pocketveer matras voor personen met een gewicht rond de 200 kg. Met 300 veren per vierkante meter matras, is een betere veerkracht ondenkbaar. Deze matras is aan beide kanten afgewerkt met 3 cm gepatenteerd koudschuim. Het koudschuim wordt op een speciale manier bevestigd zodat kuilvorming totaal onmogelijk wordt. De matras is voorzien van handgrepen, kan geplaatst worden op alle ventilerende vaste en verstelbare matrasdragers en is antiallergisch. Een gerieflijke bedtemperatuur, een uitmuntende luchtcirculatie en een doeltreffende afvoering van je transpiratievocht, zijn slechts enkele van de vele positieve eigenschappen van deze kostbare matras.

Matrassen voor personen tot 250 kg

Als we er maar één matras uit zouden mogen kiezen zou het antwoord op de vraag “Wat is nu echt de beste matras voor zware mensen?” ongetwijfeld “De Capri koudschuim matras” luiden! Koudschuim is een sterk elastisch materiaal en past zich daardoor perfect aan je lichaam aan. Koudschuim biedt die optimale progressieve tegendruk die oh zo belangrijk is voor personen in een hogere gewichtsklasse. Hoe meer schuim je indrukt, des te meer tegendruk je lichaam zal ervaren. Slapen op deze kern van 18 cm gepatenteerd koudschuim, betekent jezelf de nodige lichaamsrust gunnen op een uiterst comfortabele bodem. Kuilvorming is uit den boze waardoor ongemakken zoals rugklachten of spierpijn als sneeuw voor de zon verdwijnen. De Capri matras is verkrijgbaar in diverse afmetingen en kan op alle ventilerende vaste en verstelbare matrasdragers bevestigd worden.