Bredase Matrassen Fabriek sinds 1978 - Duitse Kwaliteit - Deskundig Advies

Brandvertragende matrassen van Bremafa

Een brandvertragend matras is ontworpen om de verspreiding van vuur tegen te gaan in het geval dat er brand ontstaat. De materialen waaruit de matrassen bestaan werken brandvertragend zoals de naam van dit soort matrassen al zegt. De verspreiding van vuur wordt hiermee vertraagd. Uw kans om te ontsnappen wordt hiermee vergroot. De brandveiligheid kan bevorderd worden door het gebruik van brandvertragende matrassen.

Brandvertragende matrassen van kwaliteit

Indien u aan het overwegen bent om een brandvertragend matras te kopen, dan is het belangrijk dat deze wel van topkwaliteit is en over een veiligheidscertificaat beschikt, MED certificaat. Alle matrassen van Bremafa voldoen aan de Internationale veiligheidseisen.

Brandvertragende matrassen vervangen

Blijf ook bij deze matrassen rekening houden met de vervangingsperiode. Het schuim zal zijn kenmerkende eigenschappen met de tijd verliezen. De brandvertragende eigenschappen zullen nooit verloren gaan. Het is dan ook vooral bij deze matrassen van belang dat u de duur van het gebruik van de matrassen bijhoudt en de vervanging realiseert wanneer het tijd is.

Vuur voorkomen met brandvertragende matrassen

Deze speciale lijn heeft karakteristieke eigenschappen en werkingen. Hieronder vertellen we per punt meer over deze matrassen:

Materialen

De matrassen zijn gemaakt van brandvertragende materialen. Denk er hierbij aan dat brandwerende chemicaliën aan het koudschuim worden toegevoegd, zodat dit schuim brandvertragend wordt. Daarom is de naam CM HR  materialen. Wij gebruiken een densiteit van 45 dat betekend dat een kub schuim 45 kg weegt.

Al ons schuim is CO2 vrij geschuimd.

Testen van brandvertraging

De matrassen ondergaan verschillende testen, en enkel als ze deze doorstaan, en voldoen aan de normen, dan kunnen ze gecertificeerd worden. Al onze matrassen zijn gecertificeerd en voldoen aan de strenge internationale kwaliteitsnormen.

Vervangingsperiode

Vervang uw brandvertragende matras wanneer het tijd is. Houdt rekening zo rond de 5-8 jaar. Dit is van belang, omdat het schuim, door het transpiratievocht, op den duur zijn veerkracht zal gaan verliezen.

Maatregelen tegen brand

Naast het aanschaffen van een brandvertragend matras is het ook van belang om andere veiligheidsmaatregelen te nemen. Denk ook aan een brandvertragend dekbed en kussen. Het is belangrijk dat u in elke ruimte of op korte afstand een brandbluseer plaatst en alle kamers van rookmelders voorziet. In het geval van brand kunt u snel handelen en de schade beperken!

Brandvertragend matras kopen bij Bremafa

U kunt bij Bremafa alleen MED gecertificeerde brandvertragende matrassen kopen van hoge kwaliteit. Deze matrassen kunt u onder andere combineren met een brandvertragende incontinentiehoes. Wij produceren brandvertragende matrassen van volledig schuim CM HR45, pocketveer- en bonell matrassen met een brandvertragende schuimafdekking. U heeft keuze uit diverse matras hoogtes. Wij fabriceren alle brandvertragende matrassen in elke gewenste breedte maat en de matrassen kunnen gecombineerd worden met verschillende soorten hoezen. Verder heeft u de keuze uit een damast hoes (niet afritsbaar, getapet) – of een compleet 4 zijden afritsbare, dubbeldoek, uitvoering.

Ga onze brandvertragende matrassen lijn maar langs en maak uw keuze. Komt u er niet uit? Neem dan contact op met één van de specialisten van Bremafa, zodat wij u van gepast advies kunnen voorzien!