Bremafa, matrassen en bedden fabriek/groothandel uit Hoofddorp, heeft haar ruime assortiment matrassen uitgebreid met een milieuvriendelijke matrassenlijn: de eco-line. Deze drie milieuvriendelijke matrassen die wij de namen Green, Blue en Yellow hebben gegeven zijn allen voorzien van het emissieschone / CO2 vrije LLQ koudschuim. LLQ staat voor Long Life Quality en is een koudschuim met uitstekende en tot op heden niet eerder behaalde eigenschappen. Ter illustratie, LLQ schuim is een speciaal ontwikkeld en gepatenteerd koudschuim met een densiteit 55, HR 55, (dit staat voor minimaal 55 kg voor 1 m3). Daarmee staat het garant voor een hoge kwaliteit, ligcomfort en lange levensduur.

Dit schuim heeft in 10 jaar minder dan 3% verlies van hoogte en stevigheid. Vergelijkbare soorten koudschuim verliezen onder dezelfde omstandigheden tot wel 15% in hoogte en stevigheid. Het schuim is milieuvriendelijk geschuimd, er wordt geschuimd met plantaardige oliën, en is tevens biologisch afbreekbaar.

Omdat het onderwerp milieu steeds belangrijker wordt in onze maatschappij hebben wij matrassen ontwikkeld die garant staan voor een minimale belasting van het milieu en een hoge bescherming van de gezondheid.De matrassen uit de eco-line zijn voorzien van het strengste en belangrijkste milieu certificaat de “Blauwe Engel”en kenmerken zich door de uiterst gezonde fabricage en garanderen een hoge kwaliteit en levensduur.

Welke kenmerken hebben onze milieuvriendelijke matrassen?​

Bijvoorbeeld Matras Blue: heeft een emissieschone / CO2 vrije LLQ koudschuimkern met uitstekende eigenschappen betreffende comfort en duurzaamheid. Het schuim is in 7 zones gesneden door een speciale lamellen snijtechniek, de fijne kanalen maken een goede lucht- en warmtewisseling mogelijk. De speciale, op verschillende diepten aangebrachte verticale insneden, zorgen voor een ergonomische lichaamsaanpassing.

Totale hoogte van deze matras is ca. 21 cm.

Ten Tweede Matras Green: is een 5-slags pocket matras voorzien van een 7-zone interieur, voorzien van een kern van 390 veren per m2 met speciale vliespockets. Aan beide zijden is dit matras afgedekt met een 3 cm hoge emissieschone / CO2 vrije laag koudschuim. Dit LLQ koudschuim heeft een zeer hoge ademingscapaciteit door ruimten in de kern.

Totale hoogte van deze matras is ca. 21 cm.

Als laatste Matras Yellow: is een kindermatras met een emissieschone / CO2 vrije LLQ koudschuimkern van 10 cm hoog met perforatie en heeft uitstekende eigenschappen van comfort en duurzaamheid. Totale hoogte van deze matras is ca. 12 cm.

Meer informatie over onze milieuvriendelijke matrassen ​

Verder zijn al deze matrassen voorzien van een medicinaal geteste dubbeldoeks hoes met natuurvezels voor een optimale vochtigheids- en warmteregeling. De hoes is geheel anti bacterieel en anti allergisch. Deze hoes is door middel van een ritssluiting aan 4 zijden gemakkelijk te verwijderen en te wassen tot 60 C.

  • ​Matrassen met dit schuim hebben als extra voordeel dan ze brandvertragend zijn.
  • Deze matrassen hebben alle testen doorstaan en zijn voorzien van alle denkbare milieu certificaten die op dit gebied te krijgen zij.
  • Meer informatie over deze drie matrassen zijn te vinden op onze site www.bremafa.nl. Milieuvriendelijke matrassen.

​Totale hoogte van deze matras is ca. 12 cm.

Wellicht ook interessant voor u