Bredase Matrassen Fabriek sinds 1978 - Duitse Kwaliteit - Deskundig Advies

Wat is het voordeel van een stapelbed?

Een houten stapelbed of een metalen stapelbed is zeer geschikt om te plaatsen in kleine ruimtes. Zo creëer je veel slaapplaatsen in een kleine kamer en het is dus ook een goede oplossing voor kleinbehuisden. De meeste kinderen vinden het heel fijn om in een houten- of metalen stapelbed te slapen, ze kunnen kiezen of ze boven of beneden willen slapen, slapen in een stapelbed is vaak spannend.
Een groot voordeel is dat er altijd vriendjes, vriendinnetjes, neefjes of nichtjes gezellig een nachtje bij het kind op de kamer kunnen blijven slapen. Het is gezellig zo met z’n allen op één kamer en er kan voor het slapen gaan nog even fijn gekletst worden. Naast stapelbedden bestaan er ook hoogslapers of half hoogslapers, hiervan is het voordeel dat je boven gaat slapen en onder ruimte hebt voor een bureau, een kast of voor extra speelruimte mocht je klein behuisd zijn.

​Het nadeel van een stapelbed

Het grootste nadeel van een houten stapelbed of een metalen stapelbed is de veiligheid. Het bovenste bed is het gevaarlijkste bed omdat de kinderen daar uit kunnen vallen. Het is heel belangrijk dat er op het bovenste bed een bedhekje c.q. uitvalrek geplaatst is tegen het vallen uit het stapelbed. Zorg ervoor dat dit bedhekje c.q. uitvalrek altijd op de juiste manier geplaatst is zodat iedereen die gebruik maakt van
het bovenste bed nooit uit het bed zal vallen. Dit bedhekje wordt bij onze stapelbedden altijd standaard geleverd.

Een paar tips voor bij het kopen van een stapelbed.

Let goed op bij het kopen van het juiste bed, niet ieder stapelbed is hetzelfde. Het metaal of het hout waarvan het stapelbed gemaakt is moet sterk en stevig zijn, duurzaam en voorzien van rondingen. Metaal of hout is voor een stapelbed de beste materiaalkeuze.
Heel belangrijk is dat er geen scherpe randen of hoeken aan het stapelbed zitten waaraan men zich pijn kan doen.
Kijk goed of bij het stapelbed de openingen langs de zijkant niet te ver uit elkaar staan. Het is voor kinderen zeer gevaarlijk, ze kunnen met hun hoofd bekneld raken tussen deze openingen.

Houten- of metalen stapelbedden zijn niet geschikt voor hoge matrassen. Let erop dat de maat van het matras klopt met het stapelbed. Plaats nooit een 80 x 200 matras in een 90 x 200 stapelbed of andersom.
Doet men dit wel dan kan de matras bol gaan staan of gaan verschuiven, met alle gevolgen vandien. Je kind kan uit het bed vallen of er onder wegschuiven. Kijk ook goed naar de hoogte van het matras ten opzichte van het bedrekje c.q. uitvalrek tegen het uit het bed vallen, een matras van ca. 14 tot maximaal 20 cm is het advies. Voor kinderen is het advies maximaal 16 cm, dan weet u zeker dat uw kind niet zomaar uit bed kan rollen.
Koop een houten stapelbed of een metalen stapelbed met een EN norm certificaat EN 747, dan weet u zeker dat het stapelbed gekeurd en veilig is. U kunt bij ons dus stapelbedden kopen van hoge kwaliteit. U kunt ook verschillende varianten stapelbedden kopen bij ons en wij adviseren u graag om de juiste keuze te maken.