Bredase Matrassen Fabriek sinds 1978 - Duitse Kwaliteit - Deskundig Advies

Stapelbedden van Bremafa

Bij Bremafa hebben wij verschillende soorten stapelbedden. Houten en metalen stapelbedden zijn in ons assortiment te vinden. Naast de 2 persoons stapelbedden hebben we ook 3 persoons stapelbedden. Lees verder voor de voordelen en nadelen.

Voordelen van een stapelbed?

Een houten stapelbed of een metalen stapelbed is zeer geschikt om te plaatsen in kleine ruimtes. Zo creëert u veel slaapplaatsen in een kleine kamer. Het is dan ook een mooie oplossing voor kleinbehuisden. Ook hebben we een aantal opklapbed – stapelbedden ter beschikking voor degene die nog meer ruimte wil besparen in zijn huis. Een opklapbed stapelbed kan opengeklapt worden wanneer het gebruikt dient te worden. Het stapelbed kan na gebruik weer tegen de wand aan dichtgeklapt worden, waardoor er ruimte in het huis bespaard kan worden. Dit is voor zowel kleinbehuisden als groot behuisden een aantrekkelijk voordeel.

Kinderen vinden het meestal fijn om in een houten of metalen stapelbed te slapen. Ze krijgen de mogelijkheid om te kiezen of ze boven of beneden willen slapen. Het is voor kinderen dan ook vaak spannend om in stapelbedden te slapen.

Een ander voordeel voor kinderen is de mogelijkheid om samen met vrienden en familieleden die een nachtje komen slapen in dezelfde kamer te overnachten. Het is gezellig zo met z’n allen op één kamer en er kan voor het slapen gaan nog even fijn gekletst worden. Naast stapelbedden bestaan er ook hoogslapers of half-hoogslapers. Hiervan is het voordeel dat u boven gaat slapen en onder ruimte heeft voor een bureau, een kast of voor extra speelruimte mocht u klein behuisd zijn.

Nadelen van een stapelbed

Het grootste nadeel van een houten stapelbed of een metalen stapelbed is de veiligheid. Het bovenste bed is het gevaarlijkste bed omdat de kinderen daar uit kunnen vallen. Het is heel belangrijk dat er op het bovenste bed een bedhekje of een uitvalrek geplaatst wordt, zodat de mogelijkheid voor het vallen uit het stapelbed uitgesloten wordt. Een bedhekje wordt bij al onze stapelbedden standaard bijgeleverd!

Tips: kopen van een stapelbed

Wanneer u overweegt een stapelbed te kopen, dient u goed op te letten wel stapelbed u kiest. Houd rekening met het materiaal, de maten en de certificering van het bed. 

Advies: neem altijd een stapel met het EN norm certificaat EN 747 gecertificeerd. U weet dan zeker dat het stapelbed gekeurd is op veiligheid.

Materiaal

Het hout of metaal waaruit het bed bestaat moet sterk, stevig en duurzaam zijn zodat het niet snel zal breken. Door stapelbedden gemaakt van stevig materiaal te kopen, zult u minder snel ongelukken maken en gaat het bed langer mee! Let er ook op dat het bed is voorzien van rondingen om bij het stoten minder pijn op te lopen. Vooral als u kinderen heeft of kinderen over de vloer krijgt is dit een belangrijk punt waarmee u rekening moet houden bij de aanschaf van een stapelbed. Stapelbedden hebben ook openingen aan de zijkanten. Deze moeten niet te ver uit elkaar staan. Indien dit wel het geval is dan kunnen kinderen bekneld raken tussen deze openingen!

Maten

Houten of metalen stapelbedden zijn niet geschikt voor hoge matrassen. Let erop dat de maat van het matras klopt met het stapelbed. Plaats nooit een 80×200 matras in een 90×200 stapelbed of andersom.

Doet men dit wel dan kan de matras bol gaan staan of gaan verschuiven met alle gevolgen vandien. Uw kind kan uit het bed vallen of eronder wegschuiven. Kijk ook goed naar de hoogte van het matras ten opzichte van het bedhekje of uitvalrek. We adviseren een matras met een hoogte van circa 14 tot 20 cm maximaal. Voor kinderen is het advies maximaal 16 cm, dan weet u zeker dat uw kind niet zomaar uit bed kan rollen!

Certificering

Bij het kopen van een stapelbed moet u erop letten dat het met de EN norm certificaat EN 747 gecertificeerd is. Dan weet u zeker dat het stapelbed gekeurd en veilig is.

Stapelbedden kopen bij Bremafa

U kunt bij ons stapelbedden kopen van hoge kwaliteit. U kunt ook verschillende varianten zoals metalen, houten, tweepersoons, driepersoons en opklapbed stapelbedden kopen bij ons. Ga onze stapelbedden langs en maak uw keuze. Komt u er niet uit? Neem dan contact op met één van de specialisten van Bremafa op om u van advies kunnen voorzien!