Aloë Vera zit in de Matrashoezen van de matrassen uit de Silver-line serie. Maar ook de bodytops uit dezelfde Silver-line serie zijn voorzien van een extract uit de Aloë Vera plant. Daarom voelen de matrassen en hoezen zachter en verkoelend aan en geven ze een heerlijke frisse geur af.

Niet alleen heeft Aloë Vera een kalmerende werking. Daarnaast heeft het een antibacteriële werking. Daarom leent de plant zich zo goed om te gebruiken in onze producten.

Over de Aloë Vera plant:

Er zijn verschillende soorten Aloë Vera. Alhoewel deze plant van oorsprong waarschijnlijk uit Noord-Afrika komt. Ook in Mediterrane landen groeit de plant prima buiten op zandgrond. Tegelijkertijd teelt men het veel op Aruba, een eiland van de Nederlandse Antillen. Van oorsprong is het een woestijnplant. Ondanks het uiterlijk van deze plant, met zijn vlezige grijsgroene puntige bladeren met daar weer een paar korte stekels op, aparts. En niet moeders mooiste, houden veel mensen toch van deze plant vanwege haar geneeskrachtige werking.

Aloë Vera Verrijkt
Dwarsdoorsnede van de plant.

Ten eerste Aloë Vera is zeer gezond, bevat een hele rits aan fytonutriënten. Ten Tweede, vitaminen die in de plant zitten zijn: Vitamine C. E. B1, B2, B3, B6, B11 en zelfs B12. Die laatste vitamine zit niet vaak in een plant. Daarnaast heeft het mineralen: calcium, ijzer, zink, kalium, natrium, mangaan, magnesium, koper, seleen, zwavel, fosfor, strontium, kobalt en tin. Bovendien zitten er ruim 20 verschillende belangrijke aminozuren voor het menselijk lichaam in deze plant.

Kortom het plantensap wordt gebruikt als wondermiddel en helpt o.a. tegen zonnebrand. Daarmee wordt deze, bijzonder veel in cosmetica verwerkt. Ook het vruchtvlees wordt o.a. verwerkt in drankjes. Ook vindt winning plaats door de bladeren af te snijden en hieruit het sap te verzamelen.  En de vlezige bladen kunnen ook van hun groene buitenzijde worden ontdaan met een scherp mes, waarna de gel-achtige binnenkant zo gebruikt of genuttigd kan worden. Deze wordt onder andere gebruikt voor het bestrijden van brandwondjes, huidirritaties, kwallenbeten en een schrale huid.

Als gevolg van deze, al 4000 jaar oude, geneeskrachtige werking worden matrashoezen en bodytops in de Silver-line-serie met Aloë Vera verrijkt.

 

Silver-line matrassen'