De matrashoezen van de matrassen uit de Silver-line serie almede de bodytops uit de Silver-line serie zijn voorzien van een extract van de Aloë Vera plant.
De hoezen voelen daardoor zacht en verkoelend aan en geven een frisse geur af.

Hoezen die verrijkt zijn met Aloë Vera zorgen voor een goede nachtrust daar Aloë Vera een kalmerende werking heeft en de hoes anti-bacterieel maakt.

De Aloë Vera plant.

Het uiterlijk van deze plant, met zijn vlezige grijsgroene puntige bladeren met daar weer een paar korte stekels op, is op zijn zachtst gezegd zeer apart. Het is zeker niet voor iedereen moeders mooiste.

Aloë Vera komt waarschijnlijk oorspronkelijk uit het Arabisch schiereiland. Het plantensap kan worden gebruikt als wondermiddel en tegen zonnebrand. Het wordt veel in cosmetica verwerkt. Het vruchtvlees wordt verwerkt in dranken. De winning vindt plaats door de bladeren af te snijden en het hieruit druppelende sap te verzamelen en in de lucht te laten drogen. De vlezige bladen kunnen ook van hun groene buitenzijde worden ontdaan met een scherp mes.

De gelachtige binnenkant komt dan vrij. Dit wordt gebruikt voor onder andere het bestrijden van brandwondjes, huidirritaties en een schrale huid.

Mede door de geneeskrachtige werking worden tegenwoordig ook hoezen van matrassen en bodytops met Aloë Vera verrijkt.

 

Silver-line matrassen'